به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دکتر محمد مهدينژاد نوري در چهل و سومين گردهمايي معاونان پژوهش و فناوري دانشگاهها و موسسات آموزش عالي کشور که به مناسبت هفته پژوهش و در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد، با تاکيد بر اينکه بايد پاسخگوي انتظارات مردم، رهبر معظم انقلاب و امت مسلمان باشيم، گفت: زماني که يک موضوع پژوهشي در دانشگاهها مطرح ميشود مسوول اصلي پاسخگويي به آن معاونان پژوهشي دانشگاهها هستند و به هيچ عنوان نبايد از زير بار اين مسووليت شانه خالي کرد.
وي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري درباره اقتصاد مقاومتي گفت: اقتصاد مقاومتي، ايجاد فرصتهاي جديد و بهره برداري عالمانه از فرصتهاي موجود براي دستيابي به شکوفايي است.
معاون پژوهشي و فناوري وزير علوم با بيان اينکه هدفمندي پژوهشها و کاربردي کردن آنها يکي از مطالبات محوري قانون و مقام معظم رهبري است، تصريح کرد: در حال حاضر آمار مشخصي از کاربردي کردن پژوهشها در کشور وجود ندارد؛ اما در سطح محدودي شاهد هدفدار بودن پژوهشها هستيم.
مهدينژاد نوري افزود: تکميل چرخه ايده تا بازار يا تبديل علم به ثروت، ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه و دستيابي به مرجعيت علمي و مقام اول علم و فناوري در منطقه از ديگر مطالبات قانون و مقام معظم رهبري از حوزه علمي است.
وي با بيان اينکه سال گذشته ايران توانست به جايگاه نخست توليد علم منطقه دست پيدا کند، تصريح کرد: بايد اين جايگاه حفظ شود و تلاش کنيم که شاخصهاي علم و فناوري که بسيار متعدد هستند، در کشور ارتقا يابد. البته بررسي کشورهاي مختلف در اين شاخصها نشان ميدهد ايران از نظر علم و فناوري در جايگاه دوم منطقه قرار دارد.
مهدينژاد، مرزشکني علمي و کشف راههاي ميانبر، توسعه کسب و کار دانش بنيان، اصلاح مديريت همزمان با افزايش اعتبار پژوهشي را از ديگر مطالبات برشمرد و اظهار کرد: بارها گفته مي شود بودجههاي پژوهشي بسيار محدود هستند اما نکته مهم اين است که چگونه از بودجههاي موجود استفاده و بهره برداري ميکنيم. از سوي ديگر بارها مطرح شده است که بودجههاي پژوهشي در جاهاي ديگر صرف شده و مسائل دانشجويي دانشگاهها اولويت اصلي صرف بودجهها هستند که تا حدود زيادي نيز صحت دارند.